Troostgeschenk

Wat geef je bij troost?

Wil je iemand iets liefs geven en troost bieden?

Het is lastig om iemand te helpen terwijl je weet dat hij of zij het moeilijk heeft. Omdat diegene een dierbare verloren heeft of er iemand ernstig ziek is… Opa, oma, vader, moeder, vriend, vriendin of een andere geliefde. Je wilt er graag zijn in deze moeilijke tijd en iets kunnen betekenen. Maar wat voor klein gebaar, aardigheidje of geschenk geef je bij zo een ernstige gebeurtenis? Dit kan erg lastig zijn omdat je niet goed weet waar iemand behoefte aan heeft en wat past bij rouwverwerking.
Natuurlijk veel knuffels, berichtjes en een luisterend oor! Maar een troost cadeau kan ook veel steun geven. Een aantal mooie voorbeeldjes beschrijven we hieronder.

Gepubliceerd door Team un-wrapped op Januari 6, 2021.

 

Kaartje
Verstuur iemand een mooi kaartje! In tijden van verdriet is het belangrijk dat je laat weten dat je er voor ze bent. Schrijf er een mooi gedichtje of een quote op. Zelfs als je er geen woorden voor hebt doet een kaartje wonderen.

Bloemen
Natuurlijk zijn bloemen altijd mooi en passend! Je kunt er alleen maar een korte tijd van genieten en wordt vaak veel ontvangen. Denk dus ook aan een eventuele vaas. Als je nauw betrokken bent bij de nabestaande zou je ook een rouwstuk kunnen laten maken. Dit wordt soms in de vorm van een boeket of bloemstuk gemaakt en kunnen de bloemen langer worden behouden.

Fotoalbum
Heb je veel mooie foto’s van de verloren dierbare? Dan kan het een heel mooi cadeau zijn om deze te laten printen en er een album van te maken. Niet te confronterend in de woning, maar hij of zij kan zo zelf bepalen wanneer je er in wenst te kijken.

Boeken
Wij hebben er een uitgekozen die gaat over het delen van herinneringen. Een herinnering op papier zetten is namelijk niet makkelijk. Het invulboek van Lisa Kroon inspireert om mooie verhalen en grappige anekdotes over een overleden dierbare vast te leggen. Ingevuld door vrienden en familie ontstaat er een uniek en waardevol herinneringsboek. Er is veel geschreven over rouwverwerking dus laat je vooral inspireren door diverse boeken die gaan over het geven van troost.

Kaarsen
Kaarsen maken het gemis van een dierbare meer tastbaar en laten een lichtje branden in donkere tijden. Daarom kan het geven van kaarsen of bijvoorbeeld een rustgevende geurkaars een geschikt cadeau zijn voor troost en om te laten weten dat je er voor ze bent!

Verzorging
Een troostgeschenk waarmee je kunt ontspannen  kan ook helpen bij het geven van troost. Denk bijvoorbeeld aan een verzorgende badschuim, bruisbal, gezichtsmasker of bodylotion. Of juist een theepakket om je even terug te trekken en te kunnen ontspannen van een lekkere kop thee en een stukje chocolade.

Troostpakket
Wil je een iets groter gebaar geven? un-wrapped heeft hiervoor een aantal troost pakketten samengesteld. Bijvoorbeeld de ‘Sending some love’ giftbox bij een verloren dierbare of een ‘Hugs’ cadeaupakket voor bij ziekte. Natuurlijk zou je er ook een zelf samen kunnen stellen in de ‘build a box’ feature in onze webshop, en deze kunnen vullen met allerlei lieve en troostende items. Wij zorgen voor een persoonlijk handgeschreven kaartje met je eigen troostende boodschap of gedicht en wellicht een foto. Deze sturen wij rechtstreeks naar de ontvanger of naar je thuisadres als je hem persoonlijk wilt geven.

Naar blogoverzicht